Maart 2018

Hallo iedereen!

Misschien heeft u het in de regionale kranten zien staan: op zaterdag 20 januari vond ons inmiddels traditionele Nieuwjaarsconcert plaats. De editie van dit jaar was extra bijzonder, omdat er een grote rol was weggelegd voor de jeugd.

De malletband trapte het concert af met klassieke werken van Vivaldi en Rimsky-Korsakov, afgewisseld met de Afrikaanse klanken van Circle of Life uit de Lion King, de filmthema’s van Star Wars en Jurassic Park en de hardrock-klassieker I Was Made For Lovin’ U van KISS. Extra aandacht was er aan het einde van de avond voor het afscheid van malletbandleden Suzan Rustema en Aafke Oudman. Daarnaast liet een combinatieorkest, bestaande uit leerlingen van c.m.v. Excelsior Baflo en Arbeidersmuziekvereniging Opwaarts uit Uithuizen, flink van zich horen. Naast een muzikaal bezoekje aan landen als Portugal en Denemarken, kwamen ook het ritmische Manic Metronome en het swingende Mombassa Beat voorbij. Het geslaagde concert werd afgesloten met een gezellige nieuwjaarsborrel voor de leden.

Ook in de pers verschenen: een verslag van de onderlinge twirlwedstrijd in Warffum, ook op 20 januari. Deelnemers aan het concours zijn lid van ofwel Excelsior Baflo, of Eemskapel Roodeschool. De organisatie was in handen van instructrices Janneke Meijer en Margriet Elderman, die beide terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Voor beide deelnemende verenigingen was de dag zeer succesvol, en bovendien een waardevolle ervaring en oefening voor toekomstige wedstrijdmomenten. Kijk voor een uitgebreid verslag en alle uitslagen in de nieuwssectie op www.excelsiorbaflo.nl.

Een paar aankondigingen:

  • Op zaterdag 10 maart rijden wij vanaf 9.00 uur door Baflo en omgeving om het oud papier dat u aan te weg heeft gezet, mee te nemen.
  • Zaterdag 17 en zondag 18 maart is het feestelijke openingsweekend van de onlangs verbouwde Immanuelkerk. Muzikanten van Excelsior verlenen daaraan hun muzikale medewerking, waaronder op de zaterdag aan het einde van de middag.
  • Op eerste Paasdag, zondag 1 april, is er onder voorbehoud een Grunneger Paasdienst in het kerkje van Oostum. Het orkest van Excelsior zorgt voor de begeleiding van de liederen. Volgende maand hopen we u de details mee te kunnen delen.

Vrijdagavond 6 april staat het jaarlijkse donateursconcert op de planning, een evenement voor alle leden en geledingen van de vereniging. Het thema is dit jaar Helden van de muziek. Het concert begint om 19.30 uur in de Immanuelkerk en de entree is € 5,–. Donateurs mogen uiteraard gratis naar binnen. In Artikel 13 van het Huishoudelijk Reglement van de vereniging (te vinden op www.excelsiorbaflo.nl), staat daarover het volgende: “Donateurs zijn zij, die de vereniging jaarlijks met een vast bedrag steunen. Zij hebben vrije toegang tot de gewone repetities, terwijl eens per jaar een zogenaamde donateursavond wordt gegeven, waar zij met de toestand van de vereniging op de hoogte worden gehouden.” Dat klinkt natuurlijk heel formeel, maar in de praktijk betekent dat ieder jaar een heel gezellig en afwisselend avondvullend programma, voor álle belangstellenden. Hopelijk zien we u daar!

Spread the word. Share this post!