Mei 2018

Hallo beste Schakellezers!

De afgelopen tijd zijn de leden van Excelsior druk geweest met een diversiteit aan activiteiten.

Opening multifunctioneel gebouw / kerk Immanuelkerk
Op zaterdagmiddag 17 maart was de opening van de vernieuwde multifunctionele zaal van de Immanuelkerk. Ter gelegenheid hiervan verzorgde het orkest een uur lang de muzikale noot met gezellige muziek. Een dag later hebben vier leden van het orkest samen met het orgel de begeleiding van de liederen op zich genomen tijdens de kerkdienst in het teken van de opening van de vernieuwde kerk.

Poasen
Op Eerste Poaskedag 1 april is t orkest om 8:45 uur afraisd noar kerk ien Oostum. Doar was der n Grunneger poaskedainst. Meziekkorps Excelsior van Bavvelt begelaaide soamenzang. Laidzanger-tekstdichter Gert Sennema zong en speulde oet aigen repertoire. Lenny Bulthuis, projectmitwaarker schildersverainen De Ploeg, vertelde over schilders en schilderijen dij Kerk van Oostum as onderwaarp hebben. Jeanet Slob, bloumsierkunst, moakte t poaskeboeket. Der werden Grunneger gedichten veurdroagen over Veujoar en Poask. Domie Klaas Pieterman vertelde t biebelverhoal Maria Magdalena ien hof, en hai zong as tougift t Maria Magdalenalaid / t Steernlaid (kiek www.deverhalenvangroningen.nl/alle-verhalen/t-steernlaid-een-zeldzaam-gronings-driekoningenlied).

Donateursconcert
Op 6 april 2018 hebben alle onderdelen van onze vereniging diverse “Helden van de Muziek” geëerd tijdens ons jaarlijks donateursconcert. Na de opening speelde het orkest o.l.v. Arend Gerds drie werken van muzikale helden. Air for the G-string van Bach en Rinaldo’s Air van Händel. En met Stars and Stripes forever werd marsenkoning Sousa niet vergeten. Ook door de malletband o.l.v. Gerwin van der Leij werden klassieke helden geëerd, met onder andere Trepak uit de Notenkraker van Tsjaikovski en Largo uit Winter van de Vier Jaargetijden van Vivaldi. Hierna waren de twirlsters aan de beurt. De jongste dames (Mini-twirl en D-team met leerlin­gen) beeldden de onderwaterwereld uit als zeemeerminnen en kwallen, waarna de dames van het D-team, Largeteam Senior en Ensemble A hun wedstrijdshows lieten zien.

Vervolgens was er aandacht voor twee jubilerende twirlsters: Vera Bolhuis is dit jaar 10 jaar lid van de vereniging en Marissa Bolhuis zelfs 15 jaar. Zij werden door instructrice Janneke Meijer in het zonnetje gezet. De tweede helft van het programma stond volledig in het teken van de “Helden van de hedendaagse Muziek”. Allerlei helden passeerden de revue, waaronder Doe Maar, ABBA, Toto en Coldplay. De leerlingen zetten hun beste beentje voor met We will rock you, waarbij het publiek enthousiast meeklapte. De twirlsters brachten in bijpassende kleding een prachtige show op de muziek van Beyoncé. Het programma werd tenslotte gezamenlijk afgesloten met Don’t stop me now van Queen, waarna alle medewerkers werden bedankt. Hiermee was een schitterende uitvoering (op de traditionele verloting na) ten einde. Foto’s van het concert zijn hier te vinden.

Koningsdag
Net voordat op 27 april het bezoek van onze koning en koningin aan de stad Groningen begint, kon u om 10.00 uur nog gezellig naar muziek luisteren bij Viskenij tijdens het Koningsdagconcert door de muziekverenigingen Excelsior en Sereno.

Herdenking
Op 4 mei verleent Excelsior haar muzikale medewerking aan de Dodenherdenking bij de Laurentiuskerk in Baflo.

Anjeractie
Tussen 27 mei en 2 juni komen leden van Sereno en Excelsior bij u langs met de Anjeractie: de jaarlijkse collecte voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. De helft van de opbrengst van de Anjeractie is voor de verenigingen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap. Iedere drie jaar kunnen stichtingen en verenigingen een aanvraag doen voor financiële ondersteuning. Excelsior en Sereno kunnen deze subsidies bijvoorbeeld gebruiken voor nieuwe instrumenten, kostuums en andere materialen.

Schoolproject
De leerlingen van groep 6 van CBDS Ichthus werken toe naar de afsluiting van hun muziek­project. Deze is op 7 juni. Waarover later meer.

Sponsorkliks: Excelsior beter te vinden
Onze vermelding op Sponsorkliks is nu nog beter te vinden. Als u online aankopen gaat doen bij een webwinkel denk dan eerst even aan Excelsior. U steunt ons financieel door bij online bestellingen via www.sponsorkliks te gaan. Kies daar als sponsordoel “Chr Muziekver Excelsior Baflo” en klik vervolgens op het logo van de webwinkel waar u wilt bestellen. U kunt ook via deze site naar www.sponsorkliks.nl gaan. Klik dan op het Sponsorkliks logo. U hoeft dan uw sponsordoel niet meer in te vullen. Klik vervolgens op het logo van de webwinkel waar u wilt bestellen. Het kost u geen extra geld, maar het levert ons wel wat op.

 

Spread the word. Share this post!