Juni 2018

Hallo iedereen!

Excelsior heeft niet stilgezeten de afgelopen tijd:

Op 27 april waren muziekverenigingen Sereno en Excelsior aanwezig bij Viskenij om daar de Koningsdag-festiviteiten te openen. De gezamenlijke malletbands, orkesten en de twirlteams vermaakten het publiek met hun gezellige muziek en mooie shows. Dirigent Arend kon tijdens het concert even pauze nemen, want Andries Nienhuis, inwoner van Viskenij, dirigeerde spontaan het stuk You’ll Never Walk Alone met zijn wandelstok! Tijdens de Dodenherdenking in Baflo speelden orkestleden, naast het Wilhelmus, de klassieke werken Air for the G-string van Bach en Rinaldo’s Air van Händel. De 4 mei plechtigheid kon ook dit jaar op veel belangstellenden rekenen.

Leden van het twirlteam storten zich tijdens de trainingen momenteel op de voorbereidingen voor de wedstrijden, en dat loont, gezien de resultaten behaald in Groningen op 12 mei:

Categorie Deelnemer(s) Punten
     
Solo twirling 1 baton
Senior novice Lisa Yang 63.7
Senior beginner Ellis Bolhuis 68.1
  Stèfanie Wassenaar 65.9
Duo twirling
Senior beginner Wia Niewijk &

Stèfanie Wassenaar

64.1
 
Solo dance twirl
Pre-teen beginner Daniëlle Mellema 65.2
Junior introductie Tessa Mesken 64.4
Junior beginner Vera Bolhuis 63.1
Senior beginner Wia Niewijk 67.7
  Lisa Yang 66.4
 
Ensemble dance twirl
Senior beginner Ensemble A 68.0
Small team dance twirl
Juvenile D-team 60.1

De volgende wedstrijd voor onze deelnemers is op zaterdag 16 juni in Dokkum. De uitslag daarvan zal hier pas in de zomer gepubliceerd worden, maar zijn na afloop van de wedstrijd al snel op www.nbta.nl te vinden.

Ten slotte, zoals ook vorige maand genoemd werd: de afsluiting van het muzikale project van groep 6 leerlingen van CDBS Ichthus vindt plaats op donderdag 7 juni. Details zijn op dit moment nog niet bekend, maar dat de leerlingen iedereen indruk gaan maken met wat ze geleerd hebben is zeker!

P.S.: Op zaterdag 30 juni rijden we weer door de straten van Baflo e.o. om uw oud papier op te halen. Wilt u het voor ons klaarzetten? Bedankt!

Spread the word. Share this post!