Oktober 2018

Hallo iedereen!

Het nieuwe seizoen is begonnen en daarmee alle repetities, trainingen, vergaderingen en nevenactiviteiten (en zelfs de voorbereidingen voor ons 120-jarig jubileum in 2019) ook.

Het twirlteam traint nu in de gloednieuwe sportzaal van de Marciaborg in Rasquert. Dat wierp direct al vruchten af, want tijdens de wedstrijd in Groningen op 8 september werden mooie resultaten behaald. Op Facebook: Lisa won met haar 1 baton zilver. Stèfanie wist zich met haar 2e plaatsingspunt te kwalificeren voor de voorrondes van het NK. Wia en Stèfanie werden 1e met hun duo twirling. Daniëlle ging super en kreeg een mooie score waar ze weer verder mee kan, net als Lisa die haar nieuwe dancetwirl net af had en hiermee voor het eerst de vloer op ging. Ze had zelfs een routine zonder penalties! Allemaal blij en tevreden huiswaarts met weer een trotse coach. Toppertjes!

Nog even snel terug in de tijd:

  • Op 18 juli gaven malletbandleerlingen een concert in Concordia. Het publiek was erg onder de indruk van de jonge talenten, die hopelijk een lange muzikale carrière tegemoet gaan!
  • Zondagochtend 12 augustus begeleidde een aantal orkestleden de Hoagepreek in de tuin van borg Verhildersum in Leens, inmiddels een gevestigde traditie. De dienst werd geleid door dominee Klaas Pieterman, ondertussen een goede bekende van de vereniging. Ook lieddichter Gert Sennema verzorgde een aantal intermezzo’s tijdens de openluchtdienst.

Zaterdag 29 september werkt het orkest van Excelsior mee aan het Muziekfestival Delfzijl, gezamenlijk met de muzikanten van Arbeidersmuziekvereniging Opwaarts uit Uithuizen. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Arend Gerds. Het evenement is het grootste openlucht muziekfestival voor amateur blaas- en slagwerk in Noord-Nederland. Op zaterdagmiddag is in het centrum van Delfzijl op iedere hoek een ander muzikaal ensemble te vinden. De combinatie Excelsior/Opwaarts zal vanaf 13.00 uur van zich laten horen in de Oranjestraat. Het volledige programma is te vinden op www.muziekfestivaldelfzijl.nl.

Misschien zijn we al bij u aan de deur geweest, maar zo niet: vanaf 15 september kunt u ons weer verwachten met de jaarlijkse verkoop van Grote Clubactieloten. Een lot kost €3. Van de opbrengst gaat 80% naar de vereniging, het restant wordt gebruikt voor loterijprijzen (met een hoofdprijs van €100.000!).

De oud papieractie is gepland op 13 oktober. Wilt u uw papier voor ons aan de weg zetten? Graag voor 9.00 uur en netjes gebundeld, zodat onze lopers het gemakkelijk kunnen oppakken en op de kar kunnen zetten. Heeft u wel oud papier verzameld, maar lukt het u niet dit zelf te verplaatsen? Onze leden vinden het geen probleem om even te helpen!

Spread the word. Share this post!