November 2018

Hallo iedereen!

De afgelopen tijd hebben we, zoals u van ons gewend bent, niet stilgezeten en –gestaan. Er wordt, voor en achter de schermen, hard gewerkt, want er blijft altijd genoeg te doen.

Op 29 september waren de orkestleden van Excelsior Baflo en Opwaarts Uithuizen te vinden in het centrum van Delfzijl. Gezamenlijk maakten zij deel uit van het middagprogramma van Muziekfestival Delfzijl. Dit was de 8e editie van het festival, maar voor beide verenigingen de eerste keer dat ze hieraan deelnamen. En wat betreft de muzikanten zeker niet de laatste keer! Ze brachten vier keer een programma van een half uur ten gehore, met onder andere populaire muziek van Toto, Doe Maar en Queen. Ook oude bekenden zoals de Martinimars (met Grönnens laid) en Punjaub kwamen voorbij. Het publiek kon het repertoire zeer waarderen, na afloop klonken een groot applaus en vele complimenten. Beide orkesten zijn alweer aan het repeteren voor een gezamenlijk winterconcert op 22 december in Uithuizen.

Voor het twirlteam is het reguliere wedstrijdseizoen afgelopen. Bij de wedstrijden in Musselkanaal en Heerenveen (resp. 22 september en 6 oktober) vlogen goud, promoties en plaatsingspunten voor het NK onze deelnemers om de oren! Even rustig aan doen is er niet bij, want er moet nu hard getraind worden voor de kampioenschappen eind dit jaar. Ellis Bolhuis en Stèfanie Wassenaar gaan op 24 november met hun solo 1-baton naar de voorrondes. Het ensemble A is al verzekerd van een plekje op het NK op 16 december.

Zondagavond 28 oktober begeleiden het orkest en organist Lien Boer een Johannes de Heer zangavond in GKv Het Anker. Als u van zingen houdt moet u zeker komen, want er staat weer een overvloed aan mooie coupletten op de beamer.

In 2019 is het 120 jaar geleden dat onze muziekvereniging werd opgericht. Omdat wij het heel bijzonder vinden dat we al zo lang bestaan, omdat we blij zijn dat we deel uitmaken van zo’n mooie groep mensen én omdat we altijd een reden zoeken om een feestje te vieren nodigen we u bij deze alvast uit voor onze jubileumdag op zaterdag 22 juni! Komt u ook?

Spread the word. Share this post!