December 2018

Hallo iedereen!

En zo is het alweer december… Voor het einde van 2018 staat er nog van alles op de agenda van onze vereniging.

Woensdag 13 december is onze malletband weer van de partij op de kerstmarkt bij De Dageraad in Baflo. Wederom verkopen ze in hun kraam heerlijke zelfgemaakte stoofpeertjes in verschillende smaakvarianten. Ook is er de mogelijkheid om de peren ongeschild te kopen, zodat u ze thuis kunt klaarmaken op de manier die u het lekkerst vindt.

Ensemble A van het twirlteam halverwege december heel veel succes gewenst op het NK! We hopen ook dat solisten Ellis Bolhuis en Stèfanie Wassenaar zich verzekeren van een plekje in Almere tijdens de voorrondes eind november.

Op zaterdagavond 22 december is er een Winterconcert in de mooie Heilige Jacobus de Meerderekerk in Uithuizen. De orkesten van Excelsior en Opwaarts Uithuizen brengen daar sfeervolle muziek ten gehore die toepasselijk is voor deze tijd van het jaar. Ook kunt u luisteren naar de stemmen van Zangverenging Eendracht uit Uithuizen en het Eerste Grunneger Baaiermer Mannenkoor (uit Bierum dus). Zoals ieder jaar is het orkest rondom de Kerstdagen druk met het her en der begeleiden van kerkdiensten en het spelen van kerstliedjes.

De decemberactiviteiten op een rijtje:

13 december Verkoop stoofpeertjes op de kerstmarkt bij De Dageraad
13 december Bekendmaking trekkingsuitslag Grote Clubactie
16 december

20 december

Kampioenwedstrijd Almere voor Ensemble A van het twirlteam

Muzikale afsluiting kerstviering van CDBS Ichthus bij Concordia

22 december Winterconcert i.s.m. Opwaarts Uithuizen

H. Jacobus de Meerderekerk Uithuizen, aanvang 19.30 uur

25 december Groninger kerstnachtdienst o.l.v. dominee Graddie Meijer

Kerk Oostum, aanvang 00.00 uur

25 december Kerkdienst 1e Kerstdag

Immanuelkerk Baflo, aanvang 10.00 uur

26 december Muzikale rondgang Baflo e.o. vanaf 7.00 uur

Onlangs is het muzikale jeugdproject voor groep 6 op CDBS Ichthus weer van start gegaan. Na enkele introductielessen mogen de leerlingen zelf kiezen of ze op een slag- of blaasinstrument verder willen. Ook de AMV-lessen worden weer hervat. Tijdens deze lessen algemene muzikale vorming leren kinderen kennis maken met muziek. Verder is jeugdorkest Excellio uitgebreid met nieuwe leerlingen. De muzikantjes doen vol enthousiasme mee aan de repetities op donderdagavond. We gaan vast nog veel van ze horen!

Ten slotte wensen wij u alvast mooie feestdagen en een gelukkig nieuw jaar, waarin we elkaar hopelijk vaak tegen zullen komen!

Spread the word. Share this post!