Februari 2019

Hallo iedereen!

Zoals ieder jaar op deze plek blikken we eerst nog even weer terug op de decembermaand. Op donderdagavond 20 december zorgden de blazers na de kerstviering van CDBS Ichthus voor extra kerstsfeer op het Concordiaplein. De malletband was present bij het kinderkerstfeest van de Protestantse Gemeente Baflo op 22 december.

Diezelfde avond, na wekenlange voorbereiding, een studiedag, gezamenlijke repetities en een generale, was het voor het orkest tijd om iets verder naar het noorden te rijden voor het Winterconcert. Muzikanten van Excelsior Baflo en Opwaarts Uithuizen brachten in de Jacobus de Meerderekerk in Uithuizen een winters repertoire ten gehore, uiteraard aangevuld met kerstklanken. The Polar Express uit de gelijknamige film, The Christmas Song, een kerstklassieker uit 1944 en het swingende Cool King Wenceslas zullen de volle kerk waarschijnlijk wel bekend zijn voorgekomen. Stukken als La Storia en St. Florian Choral klonken indrukwekkend in de mooie ruimte. Ook Zangverenging Eendracht uit Uithuizen en het Eerste Grunneger Baaiermer Mannenkoor uit Bierum namen een deel van het programma voor hun rekening. Publiek en muzikanten hebben genoten van de avond. Tijdens het Nieuwjaarsconcert in januari werd het door de orkesten nog eens dunnetjes over gedaan, maar deze keer in Baflo en met malletband.

In de nacht van 24 op 25 december begeleidden orkestleden de Kerstnachtdienst in de kerk van Oostum. Duo Veur de Wind verzorgde ook een aantal muzikale intermezzo’s. Na een korte nacht zaten de muzikanten op Kerstochtend klaar in de Immanuelkerk, waar zij naast de zangbegeleiding ook o.a. Carol for Advent ten gehore brachten. In deze dienst worden het intochtslied Komt allen tezamen en de afsluiting Ere zij God samen met het orgel gespeeld (deze keer bespeeld door Geert Doornbos). Als de gemeente dan ook nog uit volle borst meezingt, zorgt dat voor een imposant stuk muziek. Tweede kerstdag verzamelden muzikanten, zangers en zangeressen zich om 7.00 uur bij Viskenij, om van daaruit de muzikale rondgang door Baflo en omstreken te maken. Kerst 2018 was druk, maar geslaagd!

Spread the word. Share this post!