1e twirlwedstrijd Hogeland groot succes

De jaarlijkse onderlinge wedstrijd tussen de majorettes en twirlers van Excelsior-Baflo en Eemskapel-Roodeschool was weer een groot succes. Met veel deelnemers en een tribune vol publiek mochten alle leden hun zelfgemaakte shows aan de jury laten zien.

Al weken hadden de soms nog hele jonge deelnemertjes thuis geoefend met hun baton om hun show in te studeren en zaterdag was het eindelijk zover dat ze mochten optreden voor de jury, bestaande uit Boukolien Woltjer, Vanessa Kuizenga, Hilde Thie en Nathalie Rispens. Zij hadden de moeilijke taak om alle shows te beoordelen, wat best lastig was omdat het niveau soms erg dicht bij elkaar lag. Bij de jongste deelnemers wist Maren Schuur het onderdeel Basic strut te winnen, waarbij gemarcheerd wordt rond de pionnen. Milou Smit werd 2e en op de 3e plaats eindigden Demi Doornbosch en Amber Postma. In de categorie juvenille was de 1e plaats voor Melody Kleinmeulman, 2e Els Kamminga, 3e Florien Smit, 4e Naomi Rol, 5e Tessa Laan, 6e `Madeline Werkman. Bij de preteens won Margot Brontsema het goud. 2e Elise Oost, 3e Marike Groenewold, 4e Inge Kamminga, 5e Tanja Mooibroek en Sianna Kooij.

Bij het onderdeel Kidstwirl moesten de deelnemers een combinatie laten zien van marcheren en dans/baton. Ook hierbij wist peewee Maren Schuur er met de winst vandoor te gaan. Amber Postma werd 2e en Demi Doornbosch 3e. Bij de juvenile lagen de punten dichtbij elkaar. 1e Melody Kleinmeulman, 2e Florien Smit, 3e Els Kamminga, 4e Tessa Laan, 5e Naomi Rol, 6e Madeline Werkman. Bij de preteen was de winst voor Elise Oost. Sianna Kooij werd 2e. Tanja Mooibroek 3e. Marike Groenewold 4e. Margot Brontsema 5e plaats.

Op zelfgekozen muziek hadden alle deelnemers ook nog een show ingestudeerd waarbij de jury vooral lette op de combinatie van dans/baton en uitstraling. De show moest leuk en verrassend zijn om naar te kijken. Bij de juvenile wist Melody Kleinmeulman te winnen met 8,12 punten. Els Kamminga werd 2e met 7,77 punten. De iets oudere solisten in de preteen lieten al veel moeilijke twirls zien. Danielle Mellema werd 1e met 8,68 punten. Sherena Brandsma was 2e met 7,68 punten. Het duo Naomi Rol en Tessa Laan werd 1e met 7,7 punten. Spannend was het bij de duo’s in de preteen klasse: 1e Tanja Mooibroek en Elise Oost 8,33. 2e Danielle Mellema en Sherena Brandsma 7,98. 3e Sianna Kooij en Margot Brontsema 7,95. 4e Anne en Inge Kamminga 7,6 punten. Het junior-duo van Danique Ekamper en Nienke de Weert werd 1e met 8,75 punten.

Ook bij de twirl onderdelen waren er een aantal deelnemers. Milou Rijkens behaalde de eerste plaats bij de 1baton met 7,37 punten in de preteen klasse. Bij de senioren van 16+ lagen de punten dicht bij elkaar; 1e Marissa Bolhuis 8,75. 2e Laura Werkman 8,5. 3e Nienke de Weert 8,25. 4e Lisa Yang 8. 5e Stefani Wassenaar 7,75. Als duo wisten Wia Niewijk en Stèfanie Wassenaar de eerste plaats te behalen met 8,13 punten.

Laura Werkman wist het onderdeel solo dancetwirl senior te winnen met 8,5 punten. Nienke de Weert werd knap 2e met 8,25 en Lisa Yang behaalde brons met 7,87 punten.

Ook bij het onderdeel dancetwirl ensemble senior was het erg spannend. Uiteindelijk gingen Stèfanie Wassenaar, Wia Niewijk en Marissa Bolhuis er met de winst vandoor, met maar liefst een 9. Laura Werkman, Claudia Oosterhuis en Nicole Lanting werden 2e met 8,37 punten. Op de derde plaats eindigden Lisa Yang, Janita Hazekamp en Myrthe Buist met 8 punten.

De jury had nog een paar extra prijzen te verdelen. Melody Kleinmeulman kreeg de prijs voor de beste Basicstrutter en Maren Schuur voor de beste Kidstwirler. Het duo Nienke de Weert en Danique Ekamper werd gehuldigd als ‘ verrassing van de dag’. En het ensemble van Wia Niewijk, Stèfanie Wassenaar en Marissa Bolhuis kreeg een mooie beker voor het ‘mooiste optreden van de dag’.

De trainsters en organisatoren van deze wedstrijd Janneke Meijer (Excelsior) en Margriet Elderman (Eemskapel ) kunnen terugkijken op een zeer geslaagde onderlinge wedstrijd en bereiden zich verder voor met hun teams op het komende wedstrijdseizoen.

Spread the word. Share this post!