Programma jubileumdag 28-09-2019

Chr. muziekvereniging Excelsior bestaat dit jaar 120 jaar en om dat te vieren organiseert de vereniging op zaterdag 28 september een jubileumdag. Dit jaar geen ‘gewone’ donateursavond, maar een dag met diverse activiteiten waarin alle kanten van de vereniging aan bod komen. Kerkelijke en klassieke muziek, maar ook het opleiden en enthousiasmeren van jeugd, entertainment en ontspanning. Een uitgebreid programma met voor elk wat wils. Je wordt immers maar één keer 120 jaar!

13.00 uur: Opening van de dag (plein bij Concordia)

De jubileumdag gaat om 13.00 uur van start en wordt op verrassende wijze geopend.

13.15 uur: Jeugdconcert (Immanuelkerk)

Bij de eerste activiteit staat de jeugd centraal, want de jeugd heeft de toekomst. Daarom zetten de jongste muzikanten en twirlsters hun beste beentje voor. De muzikanten treden hierbij op samen met jeugdige muzikanten uit de omgeving, want de dirigenten van Excelsior nodigen ook de leerlingen van andere verenigingen waar zij les geven uit. Zo wordt een groot leerlingenorkest gevormd. Het belooft een afwisselend concert te worden met een leuk programma voor jong en oud. Komt u de jeugd aanmoedigen?

15.00 uur: Kerkelijke en klassieke muziek (Immanuelkerk)

Het accent tijdens dit concert ligt op klassieke en kerkelijke muziek. Zo zullen licht-klassieke werken worden afgewisseld met bekende melodieën uit de bundel van Johannes de Heer. Onder andere docenten en dirigenten van de vereniging zullen optreden en het Melodisch Slagwerkensemble uit Appingedam verleent haar medewerking.

13.00 – 16.30 uur: Randactiviteiten (plein bij Concordia)

Gedurende de middag zijn er diverse randactiviteiten. Zo is er een springkussen, een rad van avontuur en zijn er versnaperingen te verkrijgen.

17.30 uur: Dinnershow (Immanuelkerk) UITVERKOCHT

De dinnershow is een nieuwe activiteit, waarbij u heerlijk kunt dineren en per gang een onderdeel van de vereniging een optreden verzorgt. Vanaf 17.30 uur worden de gasten ontvangen door gastvrouw Ellen Dijkman, waarna vanaf 18.00 uur de eerste gang uit de keuken van chef-kok Joost Zuidema geserveerd wordt.

We willen u vragen om contant geld mee te nemen. We hebben helaas geen pinmogelijkheid. Voor de dinnershow was opgave vooraf noodzakelijk.

19.45 uur: Finale rad van avontuur (Concordia)

Dit jaar is er geen traditionele tombola na afloop van het concert, maar wordt er gedurende de dag een aantal keer gedraaid aan het rad van avontuur. De laatste spectaculaire prijzen worden verloot in een spannende finale, waarbij niemand anders dan de enige echte Marco Datema de trekking op geheel eigen wijze zal verrichten.

20.30 uur: Galaconcert (Immanuelkerk)

Wellicht het hoogtepunt van de dag is het galaconcert. Met een non-stop programma laten de leden van het orkest, de malletband en de oudste twirlteams horen en zien wat ze in huis hebben. Het twirlteam staat onder leiding van Janneke Meijer, de malletband wordt geleid door Gerwin van der Leij en dirigent van het orkest is Annejet Dijkman. Het thema van dit concert is ‘gala’. Dat zal niet alleen tot uitdrukking komen in de decoratie en de kleding, maar zeker ook in de muziek en de shows. Het programma is zeer divers. Zo zijn er spectaculaire shows, maar ook ingetogen klanken. Zo wordt popmuziek afgewisseld met filmmuziek en kan het publiek genieten van de muziek en shows waar recent goede resultaten op concoursen mee zijn behaald. Een programma met voor ieder wat wils!

22.30 uur: Afterparty met Just Started (Immanuelkerk)

De jubileumdag wordt afgesloten met een gezellige afterparty met de Bafloër band Just Started.

Just Started is een gezellige band die met veel plezier lekkere covers speelt waar op gedanst kan worden. Hits van Tina Turner en Creedence Clearwater Revival tot Pé en Rinus, Fleetwood Mac,
Guns ’n Roses, Nena en Shocking Blue passeren de revue, maar ook recente top 40 hits van o.a. Lady Gaga, Adèle, Anouk en Pink horen thuis in het repertoire!

Iedereen is van harte welkom!

Spread the word. Share this post!