Januari 2017

Hallo iedereen!

Vorige maand feliciteerden we het C-twirlteam met hun deelname aan het Runner-up Kampioenschap in Almere. Op zaterdag 10 december vertrok het team zonder illusies naar de wedstrijd, omdat de concurrentie in hun divisie in het voorseizoen aanzienlijk betere resultaten had behaald.

De uitnodiging voor het NK werd ondanks dat heel serieus genomen, omdat de dames natuurlijk wel een goede prestatie neer wilden zetten, ook al zouden ze niet winnen. Maar, wat van tevoren zo onmogelijk leek, gebeurde: het C-team veroverde de derde plaats op het erepodium! Dat betekent dat zij in hun categorie, Large Team Runner-up (ofwel beginner), de derde plaats van heel Nederland bezitten. Twirlsters en twirlteams van Excelsior scoren tijdens concoursen vrijwel altijd hoge punten, maar een beker (of zelfs alleen maar een plaatsing) op een NK is echt een unicum! De winnende meiden en instructrice Janneke hebben het woensdag op de training gevierd met wat lekkers, en ook de voorzitter kwam even langs om iedereen te feliciteren en een attentie te brengen. Van harte gefeliciteerd met deze welverdiende overwinning!

Op zaterdag 17 december vierden orkestlid Gert Snoeijer en zijn vrouw Hillie hun 25-jarig huwelijk met onder andere een receptie in Eetcafé Beuving. Gert zijn medemuzikanten brachten hen daar ’s avonds een serenade en dronken daarna nog gezellig een kopje koffie met de andere gasten. Langs deze weg nogmaals gefeliciteerd!

Zaterdagavond 14 januari 2017 presenteren malletband en orkest zich tijdens het Nieuwjaarsconcert in de Immanuëlkerk te Baflo. De malletband wordt geleid door Gerwin van der Leij, het orkest staat onder leiding van Arend Gerds. Het concert begint om 19.30 uur, entree is gratis.

In januari komen we bij u aan de deur om sinaasappelen en mandarijnen te verkopen. Op vrijdagavond 20 januari beginnen we om 18.00 uur met de actie, en we vervolgen de verkoop op zaterdag 21 januari vanaf 9.30 uur. Twirlsters en majorettes van Excelsior Baflo en Eemskapel Roodeschool gaan op zaterdag 28 januari de strijd met elkaar aan tijdens een onderlinge wedstrijd in de sporthal van Warffum: vorig jaar een groot succes voor deelnemers van onze vereniging.

Op het moment van schrijven is het half december en is de Kerst dus nog niet achter de rug. Een terugblik op alle feestelijkheden, plus een verslag van het Nieuwjaarsconcert vindt u hopelijk volgende maand!

 

Spread the word. Share this post!