December 2016

Hallo iedereen!

En toen was het opeens alweer december… Dat betekent voor Excelsior altijd een drukke, maar ook zeker een heel gezellige, periode. Vrijwel alle leden zijn zich aan het voorbereiden op de activiteiten rondom het einde van dit jaar en het begin van 2017.

Een korte terugblik op de afgelopen tijd: de oud papier actie op zaterdag 29 oktober is goed verlopen. Een bedankje voor iedereen die het papier aan de weg heeft gezet, wij hebben de containers weer mooi kunnen vullen. Een dag later, op zondagavond, begeleidden het orkest van Excelsior en organist Lien Boer de Johannes de Heer zangavond in GKv Het Anker. Bij elkaar werden er bijna 40 coupletten gezongen, maar dat weerhield de bezoekers er niet van ze stuk voor stuk uit volle borst mee te zingen.

Op zaterdag 19 november hebben muziekverenigingen Sereno en Excelsior, samen met alle ouders, kinderen en andere belangstellenden, Sinterklaas en zijn Pieten verwelkomd in Baflo. Na de Sint volgt uiteraard de Kerst. Orkestleden hebben al weken Kerstmuziek op de stander staan, zodat zij de vele optredens goed beslagen ten ijs kunnen komen. De feestelijkheden op een rijtje:

22 december         Muzikale afsluiting van de Kerstviering van de Ichthus bij Concordia
24 december         Medewerking aan het Kinderkerstfeest
25 december         Om 00.00 uur begeleiden van de Kerstnachtdienst in het kerkje van Oostum, o.l.v. dominee Graddie Meijer
25 december         Om 10.00 uur begeleiden van de Kerstdienst in de Immanuelkerk van Baflo, o.l.v. dominee Klaas Pieterman
26 december         ’s Ochtends vroeg de muzikale rondgang door Baflo en omgeving

De vorige keren hebt u alle uitslagen kunnen lezen van de laatste wedstrijden van de twirlsters. Eén van die uitslagen heeft ervoor gezorgd dat het C-team van Excelsior met hun large team op 10 december naar het NK mag in Almere. In het volgende nieuwsbericht vermelden we de uitkomsten daarvan, maar alleen al geplaatst worden is heel knap, van harte gefeliciteerd!

Kort na alle eindejaarsactiviteiten staat het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert al weer op de planning. Met name de malletband is al druk aan het repeteren om het weer tot een muzikaal succes te maken. Ook de twirlsters hebben in januari hun onderlinge wedstrijd, maar hierover volgende maand meer.

Namens muziekvereniging Excelsior iedereen een hele fijne en muzikale decembermaand gewenst, en alvast een goede jaarwisseling!

P.S.: Heeft u een lot gekocht van de Grote Clubactie? Vergeet dan niet vanaf 8 december uw lotnummer(s) in te vullen op www.clubactie.nl om te kijken of u in de prijzen bent gevallen!

Spread the word. Share this post!