Oktober 2016

Hallo iedereen!

We zijn inmiddels een maand verder, en het was best even wennen na de vakantiestop, maar de vereniging is inmiddels in volle gang bezig met trainen, repeteren, vergaderen, optreden, organiseren, verkopen, ophalen en ga zo maar door…

Deelnemers aan de twirlwedstrijden hadden na de vakantie maar heel kort de tijd om weer een beetje op gang te komen, want op 10 september stond de eerste wedstrijd al gepland, en twee week later de volgende. Aan de uitslagen te zien hadden de dames echter helemaal geen last van opstartproblemen. De resultaten van de wedstrijden in Musselkanaal en Coevorden zullen zij aan zij in het volgende bericht gepubliceerd worden. Kunt u daar niet op wachten? De uitslagen zijn altijd te vinden op www.nbta.nl.

Ook de activiteiten voor jeugdleden en aspirant-muzikanten zijn gestart. Leerlingen van Harman van der Lei, Gerwin van der Leij en Arend Gerds hebben de eerste lessen achter de rug en ook jeugdorkest Excellio is aan het repeteren. Naast de AMV-lessen verzorgt Arend nu ook het muziekproject op CDBS Ichthus. Tijdens beide activiteiten maken kinderen kennis met muziek en leren ze de beginselen van het bespelen van een instrument.

Wilt u ook uw muzikale vaardigheden ontdekken, of heeft u deze al, maar zit u niet meer op de basisschool? Bij Excelsior bent u meer dan welkom om eens een instrument uit te proberen of misschien wel verder te gaan waar u ooit gebleven bent! Repetities zijn vrij te bezoeken, of spreek gewoon één van onze leden aan als u vragen heeft, u kent vast wel iemand. We proberen de drempel voor alle leeftijden laag te houden, net zoals de kosten van de muzieklessen. De malletband repeteert op woensdagavond, het orkest op donderdagavond, beide zijn dan te vinden in Concordia.

Vanaf 1 oktober kunt u ons verwachten met de jaarlijkse verkoop van Grote Clubactieloten. Een lot kost €3. Van de opbrengst gaat 80% rechtstreeks naar de vereniging, de resterende 20% wordt gebruikt voor loterijprijzen (met een hoofdprijs van €100.000!).

Op zaterdag 29 oktober rijden wij weer door Baflo en Rasquert om uw oud papier op te halen. Als u uw papier voor 9.00 uur netjes gebundeld aan de weg zet (zodat wij het makkelijk op de kar kunnen stapelen en de containers zo vol mogelijk kunnen laden), nemen wij het graag mee!

Zondagavond 30 oktober is er een Johannes de Heer zangavond gepland in Het Anker aan de Lewestraat, begeleid door orkest en organist. De avond begint om 19.30 uur.

Spread the word. Share this post!