Februari 2017

Hallo iedereen!

Inmiddels zijn we de eerste maand van het jaar al weer door, maar toch gaan we eerst even terug naar de laatste maand van vorig jaar. Orkestleden hebben het, net als in 2015, gepresteerd om binnen 36 uur de Kerstdagen vier keer te voorzien van hun muziek.

Op de donderdagavond voor Kerst speelden de muzikanten al een paar Kerstliedjes op het Concordiaplein, na afloop van de Kerstviering van de Ichthus in de Immanuëlkerk. Daarna begon het feest op Kerstavond, zaterdag 24 december. Om 18.00 uur zaten de blazers klaar in CDBS Ichthus, want daar begon het walking dinner. Gelukkig mochten ze, naast muzikaal begeleiden, ook mee-eten. Na het hoofdgerecht in Concordia en een toetje in de Laurentiuskerk keerden zij huiswaarts voor een korte pauze, want om 00.00 uur moesten ze klaar zitten in het kerkje van Oostum. Daar begeleidden ze, samen met zangduo Ad Hoc de (Grunneger) Kerstnachtdienst o.l.v. dominee Graddie Meijer. Deze kerk heeft geen orgel en is daarom afhankelijk van andere instrumenten en muzikanten ter ondersteuning van de samenzang tijdens diensten. De Immanuëlkerk in Baflo daarentegen, beschikt wel over een orgel, maar rekende tijdens de dienst op 1e Kerstdag ook op de orkestleden van Excelsior. Het orgel werd bespeeld door Dirk Stavenga. Na afloop van de dienst bracht het orkest Have Yourself a Merry Little Christmas ten gehore, en dat was hopelijk ook wat ze deden tot ze 2e Kerstdag weer vroeg uit de veren moesten om de muzikale rondgang door de dorpen te maken. Ook deze keer was er weer een groep zangers en zangeressen mee ter versterking en verhoging van de feestsfeer. Eenmaal terug in Baflo kon iedereen zich nog even warmen in Viskenij met wat lekkers, voordat ieder zijn of haar eigen gang weer ging. De Kerstdagen zijn best hard werken dus, maar dat is helemaal niet erg wanneer je iets doet wat je leuk vindt en je je er met z’n allen voor inzet! Hetzelfde geldt eigenlijk voor alle concerten en optredens, want gezamenlijk kunnen we heel wat bereiken.

Samen waren we ook op zaterdagavond 14 januari: malletband en orkest stonden en zaten klaar voor het jaarlijks terugkerende Nieuwjaarsconcert. Zij begonnen gezamenlijk met de feestelijke opener Fanfare and Flourishes, waarna Gerwin van der Leij de bezoekers welkom heette. Het had die dag gesneeuwd het was hier en daar behoorlijk glad, dus het was nog even spannend of er wel publiek zou (durven) komen. Gelukkig bleef het slechts bij enkele minuten vertraging en kwam het met de belangstelling helemaal goed. Na het openingswoord vervolgde het orkest het programma, onder leiding van Arend Gerds, met een liedbewerking van De Dag door Uwe Gunst Ontvangen, waarna de malletband onder instructeur Gerwin Triptych for Malletband speelde. Daarna deed het orkest haar best tijdens concertwerk Variazioni in Blue, en de slagwerkers evenzeer bij filmmuziek Theme from Jurassic Park. Orkest en malletband wisselden elkaar op deze manier af gedurende het concert. Zo speelde het orkest onder andere nog Londonderry Air (met mooie euphoniumsolo van Gert Snoeijer) en Pavane in Blue, en de malletband herkenbare stukken als Star Wars en The Muppet Show Theme. Na het slotwoord door Yvette Oostelbos sloten malletband en orkest gezamenlijk af met Chariots of Fire van Vangelis. Nadat de leden alles hadden opgeruimd begaven zij zich naar de bar in Concordia voor de inmiddels traditionele, en bovendien erg gezellige, nieuwjaarsborrel. Het volgende muzikale evenement voor de hele vereniging is het donateursconcert op vrijdag 31 maart. We hopen u ook daar in grote getale weer te zien!

Niet muzikaal, maar naast onze optredens ook een terugkerende activiteit: op zaterdag 25 februari rijden wij door Baflo om oud papier op te halen. Als u uw verzamelde en netjes gebundelde papier voor 9.00 uur aan de weg zet, nemen wij het mee!

Spread the word. Share this post!