Maart 2017

Hallo iedereen!

We beginnen deze maand met heel goed nieuws, want tot onze grote vreugde hebben wij van Loket Leefbaarheid een flinke subsidie mogen ontvangen! Het Loket Leefbaarheid is onderdeel van Kansrijk Groningen en ondersteunt leefbaarheidsinitiatieven in het aardbevingsgebied.

Zoals u hier eerder hebt kunnen lezen, komt deze financiële steun ten goede van het initiatief Jong geleerd, oud gedaan. De titel zegt het al: de subsidie zal gebruikt worden als investering in alle (toekomstige) jeugdleden van Excelsior, bijvoorbeeld door het aanschaffen van nieuw instrumentarium en geschikte bladmuziek. Het is bedoeld om schoolgaande jeugd in aanraking te laten komen met muziek, muziekinstrumenten en met name het plezier in het samen muziek maken. De toelichting op het besluit tot goedkeuring van onze aanvraag luidde: “Een mooi initiatief met veel samenwerking waar wij graag aan bijdragen.” We zijn heel dankbaar voor deze gulle donatie en het daarmee gegunde vertrouwen in onze jonge muzikanten.

Naast mooie en zeer welkome subsidies zijn wij financieel ook afhankelijk van onze acties, waarbij de leden zelf de handen uit de mouwen steken. Zo kwamen we in januari bij u langs met de verkoop van sinaasappels en mandarijnen. Eind februari haalden we oud papier. Iedereen die een aankoop deed, papier aan de weg zette, een bijdrage schonk of die onze vereniging op een andere manier steunt: hartelijk bedankt!

Zaterdag 28 januari organiseerden Excelsior Baflo en Eemskapel Roodeschool een onderlinge wedstrijd voor hun twirlsters en majorettes in de sporthal van Warffum. Deelnemers van beide verenigingen gingen in verschillende categorieën de strijd met elkaar aan, waarbij zij gejureerd werden door een ervaren jury. De wedstrijd was goed georganiseerd en werd bovendien goed bezocht. Dagwinnaars van Excelsior waren Marissa Bolhuis voor mooiste dancetwirl en Danielle Mellema voor meest stralende talent! Voor wie er niet bij waren: op de Facebookpagina van het twirlteam staan een heleboel foto’s van de zeer geslaagde dag (www.facebook.nl/TwirlteamExcelsiorBaflo).

Op vrijdag 31 maart bent u van harte welkom in de Immanuëlkerk in Baflo. Het thema van het donateursconcert dit jaar is Excelsior goes Hollywood, waarbij de hele vereniging inspiratie zoekt uit de film-, show- en entertainmentwereld. Alle onderdelen zullen op hun eigen manier invulling geven aan dit thema en werken hard om de avond weer tot een groot succes te maken. De avond begint om 19.30 uur, entree voor donateurs is gratis en voor overige bezoekers € 5,-. Hopelijk tot ziens!

 

 

 

 

Spread the word. Share this post!