Twirlteam Excelsior Baflo naar NK!

Zaterdag 29 april hebben de solisten en twirlteams van CMV Excelsior zeer succesvol deelgenomen aan een solistenconcours in Sportcentrum Drachten georganiseerd door de NBTA.

Lisa Yang uit Winsum deed voor het eerst mee met haar solo 1-baton en kreeg als advies van de jury de volgende wedstrijden in de novice-klasse uit te komen. Later die dag kwam ze met haar dancetwirl nogmaals op de wedstrijdvloer en pakte de 1e plaats. Ook succes was er voor Nienke van Kalker uit Baflo. Met haar solo 1-baton wist ze eerste in haar klasse te worden, maar wist daar bovenop ook nog eens te promoveren. Met haar solo dancetwirl werd ze 4e, gevolgd door Tessa Mesken die 5e werd. In de senioren-klasse 1-baton kwamen de dames van Excelsior net naast het podium uit. Zo waren de 4de t/m 6de plaats voor Marissa Bolhuis, Ellis Bolhuis en Stèfanie Wassenaar.

Op het onderdeel duo-twirling was er goud voor Wia Niewijk en Stèfanie Wassenaar. Vlak voor de middagpauze stond het A-team met de twirling-routine op de vloer. Het was pas de 1ste keer dit seizoen, maar ze wonnen goud en daar bovenop ook nog eens een startbewijs voor het NK aan het eind van het seizoen. Danielle Mellema is de jongste soliste van Excelsior. Zij wist met haar dancetwirl beslag te leggen op de 3de plek bij de jeugd. Bij de senioren stond Wia Niewijk met haar 3de plek op het podium en eindigde Marissa Bolhuis er net naast met een 4de plek. Aan het eind van de dag was het de beurt aan het Ensemble A, bestaande uit Wia Niewijk, Marissa Bolhuis, Ellis Bolhuis en Stèfanie Wassenaar. Zij wisten zilver te pakken en daarnaast ook voor de 2de keer dit seizoen de limiet voor het NK te pakken. Dat betekent dat de kans vrij groot is dat ook zij een uitnodiging ontvangen voor het NK later dit seizoen.

Bewaren

Spread the word. Share this post!