Juni 2017

Hallo iedereen!

Het voorjaar heeft voor onze vereniging al belangrijke optredens en spannende momenten gekend, en dat was de afgelopen tijd niet anders. Zo deed het twirlteam in april mee aan twee wedstrijden. In plaats van een opsomming van alle deelnemers en uitslagen nogmaals deze samenvatting van instructrice Janneke Meijer van de wedstrijd in Drachten op 29 april, want de eerste plaatsing voor het NK is al binnen:

“Lisa Yang uit Winsum deed voor het eerst mee met haar solo 1-baton en kreeg als advies van de jury de volgende wedstrijden in de novice-klasse uit te komen. Later die dag kwam ze met haar dancetwirl nogmaals op de wedstrijdvloer en pakte de 1e plaats. Ook succes was er voor Nienke van Kalker uit Baflo. Met haar solo 1-baton wist ze eerste in haar klasse te worden, maar wist daar bovenop ook nog eens te promoveren. Met haar solo dancetwirl werd ze 4e, gevolgd door Tessa Mesken die 5e werd. In de senioren-klasse 1-baton kwamen de dames van Excelsior net naast het podium uit. Zo waren de 4de t/m 6de plaats voor Marissa Bolhuis, Ellis Bolhuis en Stèfanie Wassenaar.

Op het onderdeel duo-twirling was er goud voor Wia Niewijk en Stèfanie Wassenaar. Vlak voor de middagpauze stond het A-team met de twirling-routine op de vloer. Het was pas de 1ste keer dit seizoen, maar ze wonnen goud en daar bovenop ook nog eens een startbewijs voor het NK aan het eind van het seizoen. Danielle Mellema is de jongste soliste van Excelsior. Zij wist met haar dancetwirl beslag te leggen op de 3de plek bij de jeugd. Bij de senioren stond Wia Niewijk met haar 3de plek op het podium en eindigde Marissa Bolhuis er net naast met een 4de plek. Aan het eind van de dag was het de beurt aan het Ensemble A, bestaande uit Wia Niewijk, Marissa Bolhuis, Ellis Bolhuis en Stèfanie Wassenaar. Zij wisten zilver te pakken en daarnaast ook voor de 2de keer dit seizoen de limiet voor het NK te pakken. Dat betekent dat de kans vrij groot is dat ook zij een uitnodiging ontvangen voor het NK later dit seizoen.”

Wilt u wel graag alle details? De uitslagen zijn altijd te vinden op www.nbta.nl. Op 24 juni staat er weer een wedstrijd op het programma, deze keer in Scheemda. Een week eerder doet een aantal leden van het twirlteam examen Fase 1 in Gasselte. Veel succes gewenst!

Op donderdag 27 april waren leden van Sereno en Excelsior aanwezig om Koningsdag muzikaal en vooral feestelijk te openen. Gelukkig bleef het ’s ochtends droog, zodat het hele programma rustig afgewerkt kon worden en iedereen aan de beurt kwam, in tegenstelling tot vorig jaar. Zondagavond 30 april was het orkest in Westerbroek te vinden om daar een Grunneger dainst te begeleiden o.l.v. dominee van Eerden.

Op 4 mei was een aantal orkestleden bij de Dodenherdenking in Den Andel. Ondanks de kleine schaal was het een bijzondere herdenking om bij te wonen. De verslaggever van Winsumnieuws heeft de plechtigheid en onze bijdrage mooi omschreven op hun website: “Op het kerkhof staan leden van Christelijke Muziekvereniging Excelsior klaar en wordt om één minuut en dertien seconden vóór acht de Last Post gespeeld. Precies op dat moment begint het zachtjes te regenen. De aansluitende twee minuten stilte zijn stiller dan anders en ook het Wilhelmus is vanavond van een heel andere orde dan we door het jaar heen horen.” Het hele verslag leest u hier.

Een bedankje voor iedereen die een gift heeft gedaan aan het Prins Bernard Cultuurfonds. De opbrengsten van de Anjeractie gaan niet alleen naar onze muziekverenigingen, maar vooral naar cultuur en natuur in de regio.

Ten slotte wil c.m.v. Excelsior graag even stilstaan bij de overwinning van het orkest van zustervereniging Sereno op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen: van harte gefeliciteerd!

P.S.: Vindt u ons leuk? Like ons dan ook op Facebook! Wij proberen u op de hoogte te houden van alles wat met onze vereniging te maken heeft via onze digitale kanalen. Vergeet ook niet uw online aankopen te doen via onze Sponsorkliks-pagina.

Spread the word. Share this post!