Juli 2017

Hallo iedereen!

De zomerstop nadert, maar voordat het zover is, willen de leden van Excelsior seizoen 2016-2017 nog tot een goed en muzikaal einde brengen.

Zo laten de leerlingen van de malletband op woensdag 12 juli horen wat zij tot nu toe geleerd hebben. Een aantal van hen heeft afgelopen april hun theorie-examen gehaald. Ook zullen zij de krachten bundelen met de ‘grote’ malletband. Best spannend, vooral om dat te doen ten overstaan van familie en vrienden. Iedereen is van harte welkom om de kunsten van de jeugd te komen bewonderen en hen aan te moedigen. Het leerlingenconcert vindt plaats in Concordia, aanvang 19.30 uur.

We zijn natuurlijk heel erg blij met al onze jeugdleden, maar we hebben altijd vacatures! De malletband bestaat op dit moment uit een aantal enthousiaste leden die samen een mooi stukje muziek kunnen maken, maar zij zouden graag versterking willen van andere gemotiveerde slagwerkers. Met name voor de ongestemde instrumenten, maar melodie-liefhebbers zijn ook welkom. De belangrijkste vereisten zijn enthousiasme en inzet. Hetzelfde geldt voor het orkest. U bent meer dan welkom om eens een instrument uit te proberen (of misschien een oude hobby weer op te pakken). Repetities zijn vrij te bezoeken, of spreek gewoon één van onze leden aan als u vragen heeft, u kent vast wel iemand. We proberen de drempel voor alle leeftijden laag te houden, net zoals de kosten van de muzieklessen. Uiteraard kan ons twirlteam ook aanwas van nieuwe leden gebruiken. Dat hoeven overigens niet per se dames te zijn, jongens kunnen net zo goed twirlen. De malletband repeteert op woensdagavond, het orkest op donderdagavond, beide zijn dan te vinden in Concordia. Het twirlteam traint op woensdag in de gymzaal in Rasquert. Wij vinden: bij twijfel, gewoon doen!

Ten slotte nog een kleine terugblik: op donderdagavond 18 mei begeleidden het orkest van Excelsior, het Gereformeerd Groninger Mannenkoor en organist Geert Doornbos een Johannes de Heer zangavond in GKv Het Anker, ter afsluiting van de Viskenij zangavonden. Tiny Ridderbos droeg gedichten voor. Het GGM bestaat uit zo’n 70 leden, dus u kunt zich voorstellen dat hun stemmen in deze kerk extra indrukwekkend klonken. Het was een bijzondere editie, met aandacht voor het 35-jarig bestaan van de zangavond.

Voor volgende maand staan er naar verwachting weer een paar mooie berichten in de planning, maar voor nu iedereen alvast hele mooie zomermaanden toegewenst!

P.S.: Vergeet niet uw online aankopen te doen via onze Sponsorkliks-pagina. U hebt deze oproep al vaker kunnen lezen, maar we kunnen ons ook best voorstellen dat het nog een beetje spannend is. Dat is echter niet nodig, want er worden geen persoonlijke gegevens gevraagd, er is geen account nodig, en misschien nog wel belangrijker: het is helemaal gratis. Het werkt heel simpel:

  1. Op www.excelsiorbaflo.nl staat, links onderin, een Sponsorkliks logo waar u op kunt klikken om rechtstreeks naar onze Sponsorkliks-pagina te gaan. Er verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder bol.com, Zalando en Wehkamp.
  2. Klik op het logo van de winkel waar u iets wilt bestellen en rond uw aankoop af zoals gewoonlijk. Klaar! Elke aankoop levert ons een commissie op, terwijl u dezelfde prijs betaalt. Namens uw sponsordoel C.M.V. Excelsior bedankt!

Spread the word. Share this post!