Augustus 2017

Hallo iedereen!

Vorige maand beloofden we hier mooie berichten, en die belofte kunnen we zeker waarmaken! Afgelopen tijd heeft u hier al het goede nieuws al kunnen volgen, maar bij deze nog een samenvatting.

Te beginnen met al het examennieuws. Leden van Excelsior hebben in de maand juni flink bijgedragen aan het aantal diploma’s dat onze vereniging rijk is. Op zaterdag 17 juni deden vijf meiden van het twirlteam examen fase 1 in Gasselte. U raadt het al, Lisa Yang, Vera Bolhuis, Tessa Mesken, Sterre Mesken en Nienke van Kalker: ze zijn allemaal geslaagd! Daarnaast is Willeke Buist sinds 24 juni de gelukkige eigenaar van een gloednieuw HaFaBra muziekdiploma A. Ze deed praktijkexamen op de tenorsaxofoon, na het theoriedeel in april al te hebben afgerond. Allemaal van harte gefeliciteerd, geniet ervan!

Op zaterdag 24 juni kwamen er nog meer geweldige berichten van het twirlfront, want alle solisten en twirlteams van Excelsior hebben dikke prijzen mee naar huis genomen van de wedstrijd in Scheemda:

“Voor de dames van Excelsior was afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd voor de zomerstop. Afgelopen maanden waren ze al zeer succesvol in Groningen en Dokkum en deze tendens zetten ze afgelopen zaterdag ook voort. Zo waren er 3 promoties, 6 gouden medailles, 5 keer zilver, 3 keer brons en 5 plaatsingspunten voor het Nederlands Kampioenschap. Bij de junioren wist Lisa Yang met haar solo 1 baton beslag te leggen op de zilveren plak. Bij de senioren waren de dames van Excelsior goed vertegenwoordigd en wisten ook allemaal hoog te eindigen. Marissa Bolhuis won goud, een plaatsingspunt voor het NK en wist tevens te promoveren naar de intermediate-klasse. Stèfanie Wassenaar won brons en wist ook een plaatsingspunt te pakken. Ellis Bolhuis werd vijfde, maar wist ook ruimschoots een plaatsingspunt te pakken. Nienke van Kalker debuteerde in deze klasse en werd achtste. Het duo Wia Niewijk en Stèfanie Wassenaar was zeer op dreef en won goud met een plaatsingspunt. Het juniorenteam werd met hun routine tweede en won zilver. Na de middagpauze was het tijd voor de allerjongste soliste van Excelsior. Danielle Mellema wist een bijna foutloze routine op de vloer te zetten en won daarmee voor het eerst goud, maar wist daar bovenop ook nog eens te promoveren. Lisa Yang won met haar dancetwirl in de novice-klasse zilver. Bij de senioren was er in de novice-klasse goud + promotie voor Tessa Mesken die voor het eerst haar nieuwe routine aan de jury liet zien. Het zilver was voor Nienke van Kalker. Marissa Bolhuis won met haar foutloze dancetwirl zilver en Wia Niewijk brons. Het duo Vera Bolhuis en Myrthe Buist won ook brons. Het senioren Ensemble-A bestaande uit Marissa Bolhuis, Stèfanie Wassenaar, Ellis Bolhuis en Wia Niewijk had zich eerder al verzekerd van een plek op het NK. Ook ditmaal was er goud voor dit ensemble en wisten zij hun puntentotaal nog verder op te krikken. De dag werd afgesloten door het jongste team. Een aantal leden van dit team deed voor de allereerste keer aan een twirlwedstrijd mee. Ook zij wonnen goud.  De dames van Excelsior kunnen zo op de helft van het seizoen met een goed gevoel de zomerstop in.”

Op woensdagavond 12 juli gaven de leerlingen van de malletband een concert voor ouders, familieleden en andere belangstellenden ter afsluiting van het muzikale seizoen. De opkomst was heel goed, dus het was best spannend voor de leerlingen om een solo of duet spelen voor zoveel mensen. Tijn Mesken, Luitzen Evenhuis, Carsten Goelema, Maud Zuidema, Jelwin Dotinga en Mathijs Muller brachten alleen of met z’n tweeën ten gehore waar ze zoal op les mee bezig zijn, en dat klonk al heel goed! Daarna bundelde de jeugd de krachten bij het spelen van We Will Rock You. De oudere leerlingen sloten het concert samen met de malletband af met de stukken Star Wars en Hey Brother. Foto’s en filmpjes van de geslaagde avond zijn te vinden op de fotopagina.

Namens de leden van c.m.v. Excelsior Baflo een hele fijne vakantie gewenst!

Spread the word. Share this post!