September 2017

Hallo iedereen!

Net als de meeste mensen in Nederland, hebben ook de leden van c.m.v. Excelsior Baflo zomervakantie gehad. Daarom deze een keer een kort stukje.

In het eerste weekend van de schoolvakantie in het Noorden bruiste het in Baflo van de activiteiten, waaronder op zaterdag 15 juli de Coop Bafloop. Muzikanten van malletband en orkest stonden op verschillende plekken langs de route om de lopers te voorzien van muzikale begeleiding, en hopelijk een extra stukje motivatie om verder te kunnen. Petje af voor alle deelnemers!

Middenin de vakantie, op zondag 13 augustus, begeleidde een zestal orkestleden een hoagepreek in de borgtuin van Landgoed Verhildersum Leens in het kader van de Historische Dagen. Ook Gert Sennema verzorgde een aantal muzikale intermezzo’s met gitaar en zang. Een hoagepreek, of, in het Nederlands, een hagepreek (of hagenpreek) is een kerkdienst gehouden in de openlucht. De dienst werd geleid door dominee Klaas Pieterman, volledig in het Gronings, en had als thema “Licht”.

In de week van 4 september begint Excelsior aan haar 119e seizoen. Lessen, trainingen en repetities beginnen deze week weer. Iedereen, ook niet-leden, is van harte welkom eens een keer een kijkje te komen nemen! Het twirlteam mag direct vol aan de bak, want zij hebben voor het einde van het wedstrijdseizoen nog een paar keer de kans mooie prijzen in de wacht te slepen.

Op 16 september start voor de 45e keer de lotenverkoop van de Grote Clubactie. Een lot kost €3. Van de opbrengst gaat 80% naar de vereniging, de resterende 20% wordt gebruikt voor loterijprijzen (met een hoofdprijs van €100.000!). Alvast bedankt voor uw bijdrage!

De orkesten van Arbeidersmuziekvereniging Opwaarts uit Uithuizen en Excelsior Baflo hopen begin oktober de krachten wederom te mogen bundelen in een gezamenlijk concert. Waarschijnlijk vindt dit plaats op zondag 1 oktober bij de Menkemaborg in Uithuizen, maar hou vooral deze website en social media in de gaten voor verdere details.

We hopen u ook in 2017-2018 in grote getale te mogen zien tijdens onze activiteiten en feestelijkheden. We zijn iedereen die op wat voor manier dan ook, groot of klein, een positieve bijdrage levert aan onze vereniging ontzettend dankbaar, en we hopen ook komend jaar te mogen blijven groeien en bloeien!

Spread the word. Share this post!