November 2017

Hallo iedereen!

Onze verenigingsactiviteiten gaan ook in het najaar rustig door. De één heeft het misschien iets drukker dan de ander, maar iedereen levert een belangrijke bijdrage.

Op zondagmiddag 1 oktober lieten de orkesten van Arbeidersmuziekvereniging Opwaarts Uithuizen en Excelsior Baflo van zich horen tijdens het Borgconcert bij de Menkemaborg in Uithuizen. Het was een prachtige, zonnige herfstdag: perfect om op een terrasje te zitten luisteren naar muziek, zoals vele belangstellenden deden. Het publiek werd onder het genot van een kop koffie en appeltaart door de fanfares getrakteerd op onder andere Big Spender, These Boots Are Made for Walking en Abba Gold.

Het twirlteam heeft de afgelopen tijd flink haar best gedaan tijdens de wedstrijden in Musselkanaal, Dokkum en Hoogezand. Dat is zeker terug te zien in de resultaten! We laten u echter nog even in spanning, want de uitslagen zullen een volgende keer in een mooi overzicht terug te vinden zijn. Op dit moment wordt er door de deelnemers hard getraind voor het Nederlands Kampioenschap in december, dus de druk is voorlopig nog niet van de ketel. We hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen!

Begin 2017 ontving Excelsior van Loket Leefbaarheid een mooie subsidie t.b.v. het initiatief Jong geleerd, oud gedaan. De vereniging heeft daarvan hele mooie nieuwe instrumenten kunnen kopen voor het scholenproject op de Ichthus: drie bugels, drie trompetten, twee euphoniums en twee hoorns. Het leuke aan deze instrumenten is, dat ze speciaal voor de jeugd gemaakt zijn: ze zijn iets lichter, kunnen tegen een stootje en hebben bovendien alle kleuren van de regenboog. Daarnaast is er nieuw slagwerkinstrumentarium aangeschaft, o.a. klokkenspellen en drumpads. Vanaf vrijdagmiddag 3 november zullen het nieuwe materieel en de kinderen in actie komen, dan is de start van het project. Na enkele introductielessen mogen de leerlingen zelf kiezen of ze op een slag- of blaasinstrument verder willen. Het duurt nog even, maar op 23 maart 2018 mogen de muzikantjes hun geleerde kunsten vertonen tijdens het eindconcert. Naast het scholenproject beginnen ook de AMV-lessen weer in november (Algemene Muzikale Vorming), waarbij kinderen kennis kunnen maken met muziek. Opgave hiervoor kan onder andere via dit aanmeldingsformulier.

Zondag 5 november verleent het orkest haar muzikale medewerking aan de fusiedienst tussen de Hervormde en Gereformeerde gemeente. De bijzondere kerkdienst vindt plaats in de Laurentiuskerk, aanvang14.30 uur, o.l.v. voorganger ds. S. van Dijk. Na afloop is er een feestelijke bijeenkomst in de onlangs verbouwde Immanuëlkerk.

Spread the word. Share this post!