Onderlinge twirlwedstrijd Baflo en Roodeschool

Warffum – Afgelopen zaterdag 21 januari werd er in de sporthal van Warffum een onderlinge wedstrijd georganiseerd voor de twirlers van Excelsior uit Baflo en Eemskapel Roodeschool.

Na vele weken van trainen namen de leden van de twee verenigingen het tegen elkaar op, waarbij zij beoordeeld werden door een vakkundige jury. Het juryteam bestond dit jaar uit Vanessa Kuizenga, Nathalie Rispens, Hilde Thie en Boukolien Woltjer. Het publiek werd getrakteerd op een middagvullend programma

Dancetwirl
Bij de jongste categorie solisten (juvenile) was de eerste plaats voor Melody Kleinmeulman (Excelsior) met een gemiddelde van een 8,17. Op plaats 2 eindigde Lotte Terol (Excelsior) met 7,9 punten. Hanne Middelberg (Excelsior) wist de 3e plaats te veroveren met 7,5 punten en 4e werd Manon Hartlief (Excelsior) met 7,12 punten. In de categorie ‘’preteen’’ was de eerste plaats voor Daniëlle Mellema (Excelsior) met een 8,5 punten en de 2e plaats voor Inge Kamminga (Eemskapel) met 8.2 punten; 3e plaats Rebekka Aikema (Eemskapel) 7,95 punten en de vierde plaats voor Margot Brontsema (Eemskapel) met 7,75 punten. Daarna was het de beurt aan de junioren. De eerste plaats was voor Vera Bolhuis 8,25. Sterre Mesken werd tweede met 7,62 punten. Beide dames zijn lid van Excelsior. Bij de senioren was de eerste plaats voor Laura Werkman (Eemskapel) met 8,62 punten. Tessa Mesken (Excelsior) werd tweede met 8,0 punten. Lisa Yang (Excelsior) werd derde met 7,5 punten en Wia Niewijk (Excelsior) werd met 7,25 punten vierde. In de categorie duo dancetwirl juvenile wisten Elisa Kooij en Florien Smit beslag te leggen op de 1e plaats (Eemskapel) met 8,47 punten. Tweede werden Melody Kleinmeulman en Lotte Terol (Excelsior) met 8,2 punten. Els Kamminga en Brechje Samshuijzen (Eemskapel) eindigden op de 3e plaats met 8,1 punten. Er waren veel deelnemers in de categorie duo dancetwirl preteen; De 1e plaats was voor Danique Ekamper en Sanne Brontsema (Eemskapel) met 8,5 punten, 2e werden Milou Rijkens en Sianna Kooij (Eemskapel) met 8,35 punten; de 3e plek was voor Hanne Middelberg en Manon Hartlief (Excelsior) met 8,2 punten; 4e werden Sianna Kooij en Margot Brontsema (Eemskapel) met 8,1 punten; 5e Hannah en Rebekka Aikema (Eemskapel) met 7,95 punten en tot slot was de 6e plek voor Anne Kamminga en Veerle Samshuijzen (Eemskapel) met 7,87 punten. Bij de senioren was de 1e plek voor Nicole Lanting en Linda Sebens (Eemskapel) 8,12 punten. Dit jaar deed er slechts 1 ensemble mee. Ensemble Eemskapel bestond uit Laura Werkman, Claudia van der Leest, Nicole Lanting en Daisy Bos. Zij kregen 7,75 punten en dat was goed voor een 1e plaats.

Twirling
Solo twirling 1-baton senior; Laura Werkman (Eemskapel) 1e plaats 8,5 punten, Stèfanie Wassenaar (Excelsior) 2e plaats met 8,25 punten en een gedeelde derde plek was er voor Lisa Yang en Nienke van Kalker. Beide dames zijn lid van Excelsior en scoorden allebei een 7,5 met hun optreden. Duo twirling preteen; Daniëlle Mellema en Marit Neutel (Excelsior) werden 1e met 7,62 punten. Duo twirling senior; 1e Stèfanie Wassenaar en Wia Niewijk (Excelsior) met 8,62 punten.

Basic Strut
Bij het onderdeel Basic Strut werden de meisjes beoordeeld op verschillende disciplines. De meisjes moesten hierbij op muziek een blok marcheren. De jury lette onder andere op stand van het hoofd, mooi opgetrokken knieën, gestrekte armen natuurlijk of de meisjes op de maat van de muziek liepen. In de categorie ‘’peewee’’ waren de uitslagen als volgt: 1e Elisa Kooij (Eemskapel) met 8,5 punten; 2e Brechje Samshuijzen (Eemskapel); 3e Guusje Poel (Excelsior); 4e Maren Schuur (Excelsior); gedeeld 5e werden Demi Doornbosch (Excelsior) en Amber Postma (Excelsior). In de categorie ‘’juvenile’’ was de 1e plaats voor Hanne Middelberg (Excelsior) met 8,7; 2e Melody Kleinmeulman (Excelsior); 3e Florien Smit (Eemskapel); 4e Manon Hartlief (Excelsior) en een gedeelde 5e plaats was er voor Els Kamminga (Eemskapel) en Lotte Terol (Excelsior). In de categorie ‘’preteen’’ waren er veel deelnemers; de 1e plaats was voor Milou Rijkens (Eemskapel) met 9,0 punten; 2e Danielle Mellema (Excelsior); 3e Rebekka Aikema (Eemskapel); 4e Luna Noordhof (Eemskapel); 5e Margot Brontsema (Eemskapel); 6e Marike Groenewold (Eemskapel); 7e Hannah Aikema (Eemskapel); een gedeelde 8ste plaats was er voor Sianna Kooij (Eemskapel), Veerle Samshuijzen (Eemskapel) en Marit Neutel (Excelsior); 9e Inge Kamminga (Eemskapel); 10e Anne Kamminga (Eemskapel)

Kidstwirl
De dag werd afgesloten met het onderdeel Kidstwirl. Hierbij moesten de meisjes een stukje marcheren en daarna een serie van dans en twirltechnieken laten zien. Bij de jongsten (peewee) waren de uitslagen als volgt; 1e Elisa Kooij met 7,8 punten(Eemskapel); 2e Guusje Poel (Excelsior); 3e Maren Schuur (Excelsior); 4e Demi Doornbosch (Excelsior). In de categorie ‘’juvenile’’; 1e Melody Kleinmeulman (Excelsior) met 7,7 punten; 2e Hanne Middelberg (Excelsior); 3e Manon Hartlief (Excelsior); 4e Lotte Terol (Excelsior). In de categorie ‘’preteen’’ was de 1e plaats voor Rebekka Aikema (Eemskapel) met 8,0 punten; 2e Daniëlle Mellema (Excelsior); 3e Milou Rijkens (Eemskapel); gedeeld 4e Marike Groenewold en Sianna Kooij (beiden Eemskapel); 5e Margot Brontsema (Eemskapel); 6e Luna Noordhof (Eemskapel).

Extra prijzen
De jury had ook nog een aantal extra prijzen te verdelen. Zo ging de prijs voor de Basic Strut naar Milou Rijkens (Eemskapel). Zij had op dit onderdeel het hoogst aantal punten gescoord met een gemiddelde van een 9. Ook was er een prijs voor de beste Kidstwirler. Deze ging naar Rebekka Aikema (Eemskapel). Zij had het hoogst aantal punten met een 8,0. Ook was er een prijs voor de twee beste duo’s van de dag. De ene ging naar Wia Niewijk en Stèfanie Wassenaar (Excelsior). De jury kon overduidelijk zien dat ze ten opzichte van vorig jaar sterk verbeterd waren. Hun op treden was de meest spetterende van de dag geweest. De andere prij ging naar het duo Danique Ekamper en Sanne Brontsema (Eemskapel) Zij brachten met veel enthousiasme een mooie show op de vloer. Zo hadden ze de dans goed op de muziek gezet en goed uitgebeeld en wisten ze heel gelijk te twirlen.

De organisatie was in handen van instructrices Janneke Meijer en Margriet Elderman. Het geluid werd verzorgd door Stumar Licht en Geluid. De Instructrices kijken weer terug op een zeer geslaagde wedstrijd.

Op de foto staan de winnaressen: Wia Niewijk en Stèfanie Wassenaar (Excelsior), Rebekka Aikema, Milou Rijkens, Danique Ekamper en Sanne Brontsema (allen Eemskapel).

Spread the word. Share this post!