Excelsior beschikt over een enthousiaste groep slagwerkers. Zij bespelen diverse slagwerkinstrumenten, variërend van bells tot snaredrum, xylofoon tot pauken en drumstel tot djembé. Dit gebeurt onder leiding van Gerwin van der Leij. De muzikanten spelen op een gemiddeld niveau met veel aandacht voor de afwerking, zonder daarbij het speelplezier te verliezen. Het repertoire is heel afwisselend. Zo wordt er veel muziek van bekende artiesten als Coldplay en Avicii gespeeld, maar worden moderne bewerkingen van klassieke werken ook niet geschuwd. De malletband repeteert op woensdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in verenigingsgebouw Concordia. Kom gerust een keertje langs!

Tot onze grote spijt heeft een groot deel van de muzikanten van de malletband eind 2019 besloten om te stoppen, vanwege onder andere school en werk. Het aantal overgebleven muzikanten is daarmee zo klein geworden dat er sindsdien geen repetities of optredens van de malletband meer zijn gepland. Dat is natuurlijk ongelooflijk jammer, zowel voor de vereniging, voor de enthousiastelingen die nog wel willen doorgaan als voor het hele dorp.

Wij roepen u dan ook op om er eens over na te denken of u zelf niet bij de malletband wilt gaan spelen of dat u wellicht uw (klein)kinderen, buren, familieleden of kennissen enthousiast kunt maken voor deze leuke groep. Ervaring mag, maar hoeft niet. Excelsior biedt in overleg met aspirant-leden de mogelijkheid voor het nemen van lessen.

Wilt u meer weten over de malletband en de mogelijkheden die Excelsior biedt, schroom dan niet om contact op de nemen met het bestuur. Muziek maken we samen!