Wanneer leden al een aantal jaren twirlen en de basistechnieken grotendeels beheersen is er de mogelijkheid om een diploma te halen. Het is niet verplicht, maar

wel zeer gewenst. Deze opleiding wordt niet door de eigen docent gegeven, maar elders verzorgd. Er kan (nog) gekozen worden voor de Fases 1 t/m 3 bij de KNMO, maar ook kunnen levels behaald worden bij de Twirlacademy. Voor wie ambitie heeft zelf docent te worden is het behalen van levels een begin. Daarna kan gestart worden met de docentenopleiding.

Ook zijn er regelmatig leuke twirldagen in schoolvakanties. Deze worden veelal vanuit de verschillende bonden georganiseerd of door andere twirlverenigingen.

Tijdens deze dagen wordt men bijgeschoold in twirltechnieken en dans. Vaak worden de clinics gegeven door twirlers die meedraaien in de landelijke top, maar soms ook op Europees of wereldniveau. Ook kan het een bekende danser of choreograaf zijn. Deze dagen zijn toegankelijk voor alle leeftijd-categorie├źn. Dit alles juichen wij van harte toe. Daarom komt de eigen docent regelmatig met informatie over de verschillende activiteiten.