Bij onze vereniging hebben we een hele enthousiaste groep twirlers. Zij zijn opgesplitst in verschillende leeftijdsgroepen en trainen elke woensdag in de gymzaal van Rasquert. Al vanaf 4 jaar kunnen kinderen bij ons terecht. De twirlteams doen regelmatig mee aan wedstrijden en vaak niet zonder resultaat. Zo wist het C-team afgelopen seizoen nog de bronzen plak te bemachtigen tijdens het NBTA-kampioenschap in Almere. Ook is er de mogelijkheid om solistisch op te treden. Dit kan een leuke extra zijn voor de al wat gevorderde twirler. Tijdens de trainingen werken we aan twirltechnieken, alle vormen van dans, waarbij in de basis ballet erg belangrijk is. We werken aan lenigheid en doen aan krachttraining (gevorderde groepen). Met name die laatste 2 aspecten moeten natuurlijk op gezonde en verantwoorde wijze. Hier is veel aandacht voor. Wanneer kinderen bij ons komen, mogen ze twee keer een proefles meedraaien. Daarna wordt gekeken welk team qua leeftijd en/of niveau het beste bij de nieuwe leerling past. Alle teams staan onder leiding van Janneke Meijer. Hierbij wordt ze vast geassisteerd door Stèfanie Wassenaar.


D-team

Junioren

Senioren

Minitwirl
Sinds oktober 2016 bieden wij de mogelijkheid aan om als 4-jarige al bij ons te komen twirlen. Voorzichtig maken de leerlingen kennis met de baton. Omdat een vierjarige nog niet over een fijne motoriek beschikt zal de mate waarin getwirld wordt minimaal zijn.  We vinden het veel belangrijker dat de kinderen leren ervaren plezier te hebben in dansen. We dansen in verschillende thema’s en verkleedkleren zijn veelal aanwezig om helemaal in de sfeer te komen. Het is geweldig om te zien wat er gebeurt als je een piratenliedje afspeelt en je de kinderen een piratenhoed opzet. Er wordt onmiddellijk een beroep gedaan op de fantasiewereld die helemaal past bij deze leeftijd! Elke les is een feestje! Momenteel traint deze groep op de woensdagmiddag van 16.30-17.15 uur (er zijn plannen om dit te vervroegen naar 16.00 uur, dus hou de berichtgeving hierover in de gaten).

D-team
Vanaf 6 jaar komen leerlingen in het D-team. Op deze leeftijd zijn kinderen heel goed in staat om de basisvaardigheden van het twirlen aan te leren. Ook hier wordt veel gedanst. Het D-team treedt op tijdens de jaarlijkse uitvoering en ook op het Koningsdagconcert. Daarnaast doen zij als team 2x per jaar mee aan een wedstrijd. Training: woensdagmiddag van 16.30-17.15 uur in de gymzaal in Rasquert.

Junioren (voorheen C-team)
Meisjes die inmiddels de basisschool verlaten hebben zitten bij ons in de juniorengroep.  Samen met de senioren vormen zij een largeteam, maar treden ook zelfstandig op met een twirlteam. Veel leden van dit team zijn ook als solist actief. Dit is een extra keuzemogelijkheid voor wie meer individuele uitdaging wil. Tijdens de trainingen is er veel aandacht voor twirltechnieken, ballet en andere dansvormen, lenigheid en krachttraining. Het is een hele enthousiaste en ambitieuze groep. Een team dat hard wil werken! Die inzet is afgelopen seizoen dan ook rijkelijk beloond met een bronzen plak op het NK in Almere. Training: woensdagmiddag van 18.15-20.00 uur in de gymzaal in Rasquert.

Senioren
De jongste dame bij de senioren is 17 en de oudste 23. Zij doen samen met de junioren mee in een largeteam, maar hebben ook een eigen twirlteam waarmee ze uitkomen op wedstrijden. Allemaal zijn ze naast het teamgebeuren al jarenlang actief als solist. Ook dit is weer een zeer fanatieke groep dames met ambities. Zo stellen zij zichzelf doelen als plaatsing NK en promotie en doen ze veel aan persoonlijke ontwikkeling op twirlgebied. Naast hetgeen binnen de vereniging aangeboden wordt, zijn ze ook te vinden tijdens clinics en instructie-dagen die er zijn vanuit de verschillende twirlbonden. Training: woensdagmiddag/-avond van 17.30-20.00 uur in de gymzaal in Rasquert.

Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina van het twirlteam!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren